Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 14.augusta plkst. 6.30 līdz 15.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 49 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu un 23 uz glābšanas darbiem, bet 11 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 15.28 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Daugavpils novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies šķūnī. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka šķūnī deg siens 5m2 platībā. Mēģinot veikt dzēšanas darbus saviem spēkiem, ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 16.53 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, zari, siena kaudze, sausā zāle, meža zemsedze, elektrības vadi, vieglā automašīna, gaiteņa durvis, vienstāvu vasarnīca un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Vakar no ūdenstilpes Rīgā ugunsdzēsēji glābēji izcēla vienu noslīkušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Plkst. 20.25 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Carnikavas novada Lilasti, kur ezerā apgāzušās divas laivas. Ugunsdzēsēji glābēji ar laivas palīdzību krastā nogādāja sešus cilvēkus.

Palīdzot nelaimē nonākušiem cilvēkiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Talsu novadā atbrīvoja cilvēka kāju, kurā bija iedūries elektriskais miets. Cietušais tika nodots NMPD mediķiem.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Alejas ielā Dagdā atbrīvoja kaķi, kuram mutē bija iedūries makšķerēšanas āķis un nodeva saimniecei, Brīvības ielā Stendē notvēra dzīvojamā mājā ielīdušu čūsku un palaida brīvībā, bet Aku ceļā Jelgavā no akas izcēla tajā iekritušu stirnu, kas saviem nespēja no tās izkļūt.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa