Jaunumi

No 9. līdz 10. augustam, Valkā, Rīgas ielā 41, norisinājās Latvijas valsts simtgadei veltītais 42. Baltijas valstu čempionāts ugunsdzēsības sportā, kurā spēcīgākās Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Polijas un Čehijas komandas sacentās četrās dažādās disciplīnās un noskaidroja kura valsts šogad ieguva Baltijas čempiona ugunsdzēsības sportā uzvarētāja titulu.

Sacensību pirmajā dienā dalībnieki sacentās divās disciplīnās. Individuāli dalībnieki startēja 100m šķēršļu joslu pārvarēšanā, kur pieaugušo konkurencē par Baltijas čempionu kļuva Kaarel Siimut no Igaunijas, savukārt izvēršanās no motorsūkņa, kas ir komandas disciplīna, godpilno uzvarētāju statusu ieguva Latvijas komanda, kuru pārstāvēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonas – Einārs Jonelis, Oskars Reiziņš, Krists Rozgals, Rihards Reiziņš, Mārtiņš Ēriks Sokolovskis, Maigonis Jānis Jakovļevs un Emīls Tunnis.

Spītējot svelmei, dalībnieki arī sacensību otrajā dienā uzrādīja lieliskus rezultātus. Disciplīnā – uzkāpšana ar āķkāpnēm mācību tornī par Baltijas čempionu kļuva VUGD Vidzemes reģiona brigādes Valmieras daļas nodaļas komandieris Oskars Reiziņš, kurš pārstāvēja Latvijas komandu. Savukārt komandu 4x100 metru stafetē godpilno pirmo vietu ieguva komanda no Lietuvas.

Arī jauniešu komandas šajā čempionātā uzrādīja lieliskus rezultātus -  kopvērtējumā jauniešiem Latvijas komanda ieguva godpilno pirmo vietu. Otrajā vietā ierindojās komanda no Lietuvas, bet trešajā – Igaunijas komanda. Pieaugušo konkurencē, kopvērtējumā uzvaras laurus plūca Latvijas komanda, otrajā vietā ierindojās komanda no Igaunijas, bet trešajā Lietuvas sportistu komanda.

Abu dienu garumā saglabājās intriga par to, kura no valstu komandām šogad iegūs Baltijas čempionu titulu. Ar lieliskiem sasniegumiem, sīvā un azartiskā cīņā godpilnajā pirmajā vietā ierindojās Latvijas komanda! Otro vietu ieņēma Lietuvas, bet trešo vietu ieguva Igaunijas komanda.

 

VUGD apsveic uzvarētājus, pateicas ikvienam par dalību un lepojas ar sportistu lieliskajiem sasniegumiem!

Sagatavoja: