Jaunumi

Rītdien, 14.augustā, plkst. 10.00 Latvijas ugunsdzēsības muzeja telpās, Hanzas ielā 5, Rīgā, tiks pasniegti apbalvojumi Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonām, kuru rīcības rezultātā, veiksmīgi tika nodzēsts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks pirms gandrīz trim nedēļām Lubānas ielā.

26.jūlijā plkst. 19.32 VUGD saņēma izsaukumu uz Lubānas ielu Rīgā, kur bija redzami dūmi. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg koka paletes lielā platībā un liesmas strauji izplatās. Ugunsgrēkā bija dzirdami arī vairāki sprādzieni, kad karstuma ietekmē sprāga angārā esošie acetilēna un skābekļa baloni. Ugunsgrēka dzēšanas darbi bija īpaši bīstami un sarežģīti, jo, lai gan liesmas strauji izplatījās, nedrīkstēja pieļaut to tālāko izplatību uz blakus esošā ķīmijas uzņēmuma ēkām un stāvošajām kravas automašīnām. Brīžam ugunsdzēsēji glābēji, apzinoties ugunsgrēka nopietnību un  neraugoties uz karstuma ietekmi uz viņu veselību, tomēr turpināja ugunsgrēka dzēšanas darbus ne tikai stāvot kājās un ar ugunsdzēsības stobru padodot ūdeni, bet arī guļot uz zemes. Neraugoties uz bīstamajiem apstākļiem un apdraudējumu pašiem glābējiem, pēc vairāk nekā trīs stundu darba izdevās ierobežot ugunsgrēka izplatību. Šajā ugunsgrēkā cieta 11 ugunsdzēsēji glābēji, bet vairākām amatpersonām no lielā karstuma un liesmām apdega pat aizsargķiveres.

Par pašaizliedzīgu un profesionālu rīcību, dzēšot paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku Lubānas ielā Rīgā, rītdien iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis septiņas VUGD amatpersonas apbalvos ar Iekšlietu ministrijas apbalvojuma zīmi “Par pašaizliedzību”. Līdztekus VUGD priekšnieks ģenerālis Oskars Āboliņš par drosmīgu, varonīgu un augsti profesionālu rīcību, glābjot dzīvību un materiālās vērtības, apbalvos ar VUGD medaļu “Par drosmi” 42 VUGD amatpersonas.

 

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus lūdzam iepriekš pieteikt dalību pasākumā, rakstot uz e-pastu: vugd.gov.lvinta.palkavniece vai zvanot: 27098250.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa