Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 8.augusta plkst. 6.30 līdz 9.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 69 izsaukumus – 33 uz ugunsgrēku dzēšanu un 22 uz glābšanas darbiem, bet 14 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 14.56 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Vecpiebalgas novada Dzērbenes pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg viesntāvu dzīvojamās mājas jumtas ar izbūvētu mansardstāvu 100m2 platībā. Plkst. 18.27 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 15.10 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz kādu daudzīvokļu māju Rīgā, kur bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka daudzstāvu dzīvojamās mājas vienā no dzīvokļiem deg sadzīves mantas 1m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 15.43 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 21.13 saņemts izsaukums uz Siguldas novada Siguldas pagastu, kur kādā dzīvojama mājā gāzes noplūdes rezultātā noticis sprādziens. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka sprādziena rezultātā noticis ēkas nogruvums 200m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās seši cilvēki, kuri nodoti NMPD mediķiem. Ugunsdzēsēji glābēji veica teritorijas norobežošanas darbus un plkst. 23.39 darbi tika pabeigti.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, meža zemsedze, sausā zāle, siena rullis, koks, labības rugāji, sadzīves mantas, dekoratīvā puķu kaste, dekoratīvie augi, elektriskā tējkanna, graudu kalte, divas vieglās automašīnas, gaisa filtrācijas sistēma un starpsiena, dārza māja un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Maskavas ielā Rīgā  un Siguldas novada Allažu pagastā no kokiem nocēla kaķus, bet Lāpstu ielā Rīgā atbrīvoja automašīnas motorā iestrēgušu kaķi.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa