Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 2.augusta plkst. 6.30 līdz 3.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 85 izsaukumus – 36 uz ugunsgrēku dzēšanu un 29 uz glābšanas darbiem, bet 20 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 23.31 VUGD saņēma izsaukumu uz Vecpiebalgas novada Taurenes pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg dzīvojamās mājas jumts, mansarda stāvs un veranda 252m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 4.11.

Plkst. 00.40 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ogri, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg pirmā stāva pirts telpa un mājas otrais stāvs 50m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 3.26 ugunsgrēks likvidēts.

Šonakt plkst. 1.18 tika saņemts izsaukums uz kādu daudzīvokļu ēku Rīgā, kur bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvojamās mājas pagrabā deg sadzīves mantas 10m2 platībā un ir izveidojies spēcīgs piedūmojums. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās tās iedzīvotāji. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika  nodots NMPD mediķiem. Plkst. 4.02 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, krūmi, meža zemsedze, celmi, sausā zāle, zaru kaudze, labības rugāji, kokmateriāli, riepas un siena ruļļi traktora piekabē, elektrības vadi, lampa, trīs vieglās automašīnas, loga rāmis un aizkari, divas saimniecības ēkas, neapsaimniekota ēka, šķūnis un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

           Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Mārupes ielā Jūrmalā no koka nocēla kaķi, Tallinas ielā Jūrmalā atbrīvoja dzīvojamās mājas balkona tīklā sapinušos divus baložus, Lemešu ielā Rīgā glābēji notvēra kādā dzīvoklī ieskrējušu agresīvu kaķi un palaida brīvībā, Krišjāņa Valdemāra ielā Daugavpilī notvēra sabiedriskā ēkā esošo čūsku, Skolas ielā Ogrē no koka nocēla papagaili, bet Brenguļu ielā Valmierā noķēra dzīvojamā mājā ielidojušu sikspārni.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa