Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 17.jūlija plkst. 6.30 līdz 18.jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 63 izsaukumus – 29 uz ugunsgrēku dzēšanu un 25 uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar plkst. 17.33 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Talsu novada Valdgales pagastu, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka lielā platībā deg kūdra un lielā vēja dēļ liesmas izplatās, kā arī deg blakus esošais mežs. Lai ierobežotu ugunsgrēka izplatību, tiek izmantota ne tikai VUGD ugunsdzēsības tehnika, bet arī ar vietējā uzņēmuma un Valsts meža dienesta tehnika un NBS helikopters ar ūdens maisu. Šobrīd ugunsdzēsēji glābēji strādā, lai šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku lokalizētu un likvidētu. Ņemot vērā, ka kūdras un meža ugunsgrēkā veidojas piedūmojums, tāpēc aicinām iedzīvotājus, ja viņi jūt dūmus, aiztaisīt mājoklim logus un neuzturēties tiešā piedūmojumā.

Vakar plkst. 22.13 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Daugavpilī, ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamā mājā ar atklātu liesmu deg virtuves siena, griesti un mēbeles 8m2 platībā. No degošā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 22.56 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 20.06 tika saņemts izsaukums uz Jaunpiebalgas novada Jaunpiebalgas pagastu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju dega siena kaudze. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg apmēram 700 kaudzē sakrauti siena ruļļi. Plkst. 2.07 ugunsgrēks tika lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Naktī plkst. 00.21 VUGD saņēma izsaukumu uz Ventspils novada Popes pagastu pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzdzīvokļu mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg mūra mājas jumts pilnā 450m2 platībā. No ēkas tika izglābti divi cilvēki. 10 cilvēki no ēkas evakuējās saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās. Plkst. 7.51 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts ēdiens, sodrēji dūmvadā, dīvāns, elektroinstalācijas vadi, meža zemsedze, koka dēļi un balkona, siltumnīca, piecas dārza mājas, dzīvojamās mājas starpsiena, starpstāvu pārsegums, kāpņu telpas logs un vieglā automašīna.

Vakar Ogrē ugunsdzēsēji glābēji izcēla no ūdenstilpes vienu noslīkušu cilvēku un nodeva Valsts policijai.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Rēzeknes novada Maltas pagastā notvēra zalkti, kurš bija iekļuvis sabiedriskā ēkā, un palaida brīvībā meža masīvā, Ķekavas novada Ķekavas pagastā atbrīvoja kaķi, kurš bija iestrēdzis starp loga rāmi un vērtni, un nogādāja veterinārajā klīnikā, bet Daugavpilī nocēla no koka kaķi, kurš saviem spēkiem nespēja tikt lejā.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa