Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 16.jūlija plkst. 6.30 līdz 17.jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 66 izsaukumus – 23 uz ugunsgrēku dzēšanu un 31 uz glābšanas darbiem, bet 12 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 4.23 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Gulbenē, kur dzīvojamā mājā bija izveidojies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka vienstāvu dzīvojamā mājā deg gulta un grīda zem tās 5m2 platībā. Notikuma vietā piedūmotās ēkas tika izglābts viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, un tika atrasts viens cilvēks, kurš bija gājis bojā. Plkst. 6.36 ugunsgrēks tika likvidēts.

Šorīt plkst. 6.11 tika saņemts izsaukums uz Vecpiebalgas novada Vecpiebalgas pagastu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju bija redzami dūmi, kas nāca no attālumā esošas ēkas. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg katlu mājas jumta konstrukcija 550m2 platība. No blakus esošās ēkas pirms VUGD ierašanās evakuējās 74 cilvēki. Plkst. 7.54 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Vakar plkst. 13.12 VUGD saņēma izsaukumu uz Skrundas novada Rudbāržu pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies angāra tipa ēkā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg angārs 250m2 platībā. No ēkas tika iznesti 5 gāzes baloni, 7 skābekļa baloni un izvestas trīs automašīnas un kombains, kā arī nosargāta ēkas daļa, kas bija nodalīta ar pretuguns mūri. Plkst. 17.59 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, zaru kaudze, sadzīves priekšmeti pagrabā, uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, sausā zāle, labības lauks, elektrolīnijas balsta stabs, baļķu kaudze, motorollers, piecas vieglās automašīnas, šķūnis un saimniecības ēkas jumts.

Vakar Rīgā ugunsdzēsēji glābēji izcēla no ūdenstilpes vienu noslīkušu cilvēku un nodeva Valsts policijai.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī lai 14 gadījumos atbrīvotu ceļa braucamo daļu no aizlūzušiem vai pārkritušiem kokiem.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa