Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 7.jūlija plkst. 6.30 līdz 10.jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 147 izsaukumus – 71 uz ugunsgrēku dzēšanu un 54 uz glābšanas darbiem, bet 22 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 21.13 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz daudzdzīvokļu ēku Rīgā, kur bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dzīvojamās mājas pagrabā deg sadzīves mantas 10m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas evakuēja piecus cilvēkus, bet vēl piecus izglāba ar glābšanas masku palīdzību. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 22.35 ugunsgrēks likvidēts.

Vakar plkst. 7.30 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz daudzstāvu dzīvojamo māju Rīgā, kur ar atklātu liesmu deg dzīvoklis. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka liesmas draud izplatīties uz augstākiem stāviem un deg dzīvoklis 35m2 platībā un virs tā esošais balkons un loga rāmis kopumā 8m2 platībā. VUGD darbinieki nekavējoties sāka cilvēku glābšanas un ugunsgrēka dzēšanas darbus – no piedūmotās ēkas tika izglābti četri cilvēki, bet saviem spēkiem evakuējās 33 cilvēki. Ugunsgrēkā gāja bojā divi cilvēki. Plkst. 11.44 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 17.51 saņemts izsaukums uz Mazo Ozolu ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg divstāvu neapsaimniekotas ēkas pirmais stāvs un starpstāvu pārsegums 90m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 20.48.

Plkst. 19.09 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz daudzstāvu dzīvojamo māju Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies mājas augšējā stāvā. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvojamās mājas dzīvoklim deg ārdurvis un sadzīves mantas 4m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās mājas izglāba divus cilvēkus, kuri bija cietuši un nodeva NMPD mediķiem. Plkst. 20.00 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, skaidas, kokmateriāli, sausā zāle, salmi, siena kaudze, meža zemsedze, pelnu trauks, žogs un malka, sadzīves mantas un malka pie plīts, ledusskapis, divas ārdurvis, bēniņu grīda, zirga rati, divas vieglās automašīnas, traktors, dzīvojamās mājas jumts un lievenis, trīs dārza mājas, divas pirtis, terase, neapsaimniekota ēka, divi šķūņi un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji Smiltenes novadā no ūdenstilpes izcēla noslīkušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, sestdien ugunsdzēsēji glābēji Saulkrastu novada Saulkrastu pagastā no koka nocēla kaķi, Rēzeknes novada Ozolaines pagastā notvēra dzīvojamā mājā ielīdušu čūsku un palaida brīvībā mežā, Engures novada Smārdes pagastā no akas izcēla tajā iekritušu stirnu, savukārt pirmdien Limbažu novada Skultes pagastā un Poligona ielā Daugavpilī, Grāvju ielā Jūrmalā no kokiem nocēla kaķus, Blaumaņa ielā Jelgavā atbrīvots trešā stāva balkonā iestrēdzis kaķis, 11. novembra krastmalā atbrīvoja ūdenszālēs sapinušos kaiju un nogādāja veterinārajā klīnikā, bet Avotu ielā Lielvārdē no otrā stāva balkona nocelts kaķis, kurš tajā bija iekritis no ceturtā stāva.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa