Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 3.jūlija plkst. 6.30 līdz 4.jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 33 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu un 17 uz glābšanas darbiem, bet astoņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 16.18 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Rīgas ielu Saulkrastos, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu neapsaimniekota ēka 300m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 21.49.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības pagarinātājs, metāla muca, salmi, dzīvojamās mājas starpstāvu pārsegums un sadzīves mantas.

Šonakt plkst. 1.00 saņemts izsaukums uz Rēzeknes novada Čornajas pagastu, kur, iestājoties tumsai, ezerā bija apmaldījušies četri laivotāji. Izmantojot motorlaivu, ugunsdzēsēji glābēji apsekoja ezeru un cilvēkus laivā un uz katamarāna atrada apmēram viena kilometra attālumā no krasta – glābēji cilvēkus nogādāja krastā un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Ķekavas novada Ķekavas pagastā atbrīvoja zvejas murdā sapinušos roni, Jaunpils novada Jaunpils pagastā no divstāvu saimniecības ēkas jumta nocēla savainotu stārķi, bet Semafora ielā Jūrmalā no koka nocēla kaķi, kurš saviem spēkiem nevarēja tikt lejā.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa