Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 27.jūnija plkst. 6.30 līdz 28.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 48 izsaukumus – 21 uz ugunsgrēku dzēšanu un 17 uz glābšanas darbiem, bet 10 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 23.35 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Irlavas ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg dzīvojamās mājas otrais stāvs un bēniņi 120m2 platībā. Plkst. 3.10 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, pelnu trauks, sausā zāle, dzīvžogs, siena kaudze, elektrības stabs, tvaika nosūcējs, garāža ar sadzīves mantām, šķūnis un garāža, divas neapsaimniekotas ēkas, daļēji neapsaimniekota ēka un trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Kurzemes prospektā Rīgā dzīvojamās mājas ceturtā stāva balkonā notvēra kaijas mazuli un palaida brīvībā, bet Ineša ielā Jūrmalā no koka nocēla kaķi.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa