Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 26.jūnija plkst. 6.30 līdz 27.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 49 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu un 22 uz glābšanas darbiem, bet 13 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Šonakt plkst. 00.03 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ludzas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg neapsaimniekota ēka 70m2 platībā. Veicot dzēšanas darbus, ēkā tika atrasts viens bojāgājis cilvēks. Plkst. 5.36 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, koks, meža zemsedze, riepas, elektrības vadi, kūts grīda, neapsaimniekota ēka ar piebūvi un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Avota ielā, Antonijas ielā un Stopiņu ielā Rīgā atbrīvoja notekcaurulē iesprūdušus putnus, Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā notvēra dzīvojamā mājā ielīdušu čūsku un palaida brīvībā, Limbažos glābēji nogādāja krastā suni, kurš pa ezeru dzenāja gulbjus, bet Imperatora ielā Daugavpilī atbrīvoja celtniecības tīklā iestrēgušu putnu un palaida brīvībā.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa