Jaunumi

21. un 22. jūnijā 34 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonas apmeklēja 3. praktiskās mācības Neringas pilsētā, Lietuvā, kas tika organizētas projekta “Koordinācijas attīstība un kapacitātes palielināšana glābējiem Baltijas jūras piekrastē” (“Safety first!”) ietvaros.

Praktisko mācību laikā tika imitēta divu kuģu sadursme, kuras rezultātā jāveic glābšanas darbi uz ūdens.

Praktiskajās mācībās piedalījās Neringas pašvaldības glābēji, Klaipēdas apriņķa ugunsdzēsības un glābšanas pārvaldes amatpersonas, Lietuvas bruņoto spēku Krasta apsardze, un Lietuvas bruņoto spēku helikopters.

Projekta “Safety First!” ilgums ir 22 mēneši un tas tiek realizēts Interreg V-A Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020. gadam ietvaros. Kopējais projekta finansējums ir 589 336 eiro, no kuriem 85% jeb 500 936,31 eiro finansē Eiropas reģionālās attīstības fonds. Programmas mērķis ir sekmēt reģionu ilgtspējīgu sociālekonomisko attīstību, palīdzot tos padarīt konkurētspējīgākus un pievilcīgākus dzīvošanai, uzņēmējdarbībai un tūrismam. Vairāk par programmu: www.latlit.eu un www.europa.eu.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa