Jaunumi

Šodien, 26. jūnijā, plkst. 14.00 Ministru prezidents Māris Kučinskis sasauc Krīzes vadības padomes (KVP) ārkārtas sēdi, lai izvērtētu situāciju lauksaimniecības nozarē, ko izraisījis ilgstošais sausums.

KVP ārkārtas sēdē paredzēts izskatīt informāciju par lauksaimnieku un pašvaldību lūgumu Ministru kabinetam izsludināt ārkārtējo situāciju lauksaimniecībā, kas saistīta ar ilgstošā sausuma ietekmi uz nozari.

Ārkārtas KPV sēde norisināsies Rīgā, Brīvības bulvārī 36, Ministru prezidenta zālē (3.stāvā).

Mediju iespējas: foto un video pirms sēdes un atbildes uz žurnālistu jautājumiem pēc sēdes (klātienē sēdi vērot nebūs iespējams).

Krīzes vadības padome ir koordinējoša institūcija, kuras darbības mērķis ir nodrošināt valsts un pašvaldību institūciju saskaņotu rīcību, veicot valsts apdraudējuma preventīvos un pārvarēšanas pasākumus, kā arī tā radīto seku likvidēšanas pasākumus. KPV vada Ministru prezidents. KPV locekļi ir aizsardzības, ārlietu, ekonomikas, finanšu, iekšlietu, tieslietu, veselības, satiksmes un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministri. Krīzes vadības padomei ir tiesības uzaicināt uz padomes sēdēm valsts, pašvaldību un citu institūciju amatpersonas vai ekspertus.

Sagatavoja: Krīzes vadības padomes sekretariāts