Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 25.jūnija plkst. 6.30 līdz 26.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 59 izsaukumus – 22 uz ugunsgrēku dzēšanu un 26 uz glābšanas darbiem, bet 11 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 3.18 saņemts izsaukums uz Stūrmaņu ielu Rīgā, kur ugunsgrēks izcēlies divstāvu ēkā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg ēkas pirmais stāvs 50m2 platībā un otrais stāvs 400m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 6.29.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, siena ruļļi, nekontrolēts ugunskurs, elektrības stabs, elektrolīnijas balsts, sadzīves mantas, kravas automašīnas spogulis, traktors ar baļķiem, dārza māja, šķūnis, neapsaimniekota ēka, divas dzīvojamās mājas un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Aleksandra Bieziņa ielā atbrīvoja ventilācijas šahtā iestrēgušu putnu, Gulbenes novada Jaungulbenes pagastā no trīs metru dziļas akas izcēla čūsku un palaida brīvībā, bet Miera ielā Rīgā no koka nocēla kaķi.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa