Jaunumi

Ceturtdien, 21. jūnijā, plkst. 11.00 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) piedalīsies SIA “Latvijas propāna gāze” Kurzemes reģionālās pārvaldes rīkotajās ugunsdzēsības taktiskajās mācībās SIA “Latvijas propāna gāze” uzņēmuma teritorijā, Kustes dambī 33, Ventspilī.

Mācībās tiks inscenēta situācija, ka gāzes krātuves rezervuārā karstā laika rezultātā notiek spiediena palielināšanās līdz maksimāli pieļaujamam līmenim un, plīstot blīvei, notiek 10 000 litru gāzes noplūde stundas garumā. Līdz ar to, pastāv reāli eksplozijas un aizdegšanās draudi, kā arī iespēja, ka var eksplodēt blakus esošās cisternas.

Mācībās piedalīsies SIA “Latvijas propāna gāze” Kurzemes reģionālās pārvaldes darbinieki, VUGD, Valsts policija, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests un Valsts vides dienests. Šo mācību mērķis ir pārbaudīt iegūtās iemaņas un trenēties paaugstināta riska uzņēmumu glābšanas darbu vadībā, kā arī pārbaudīt sadarbības iespējas starp iesaistītajām institūcijām.

Aicinām iedzīvotājus neuztraukties, redzot uz ielām pārvietojoties operatīvo tehniku. Mācību organizatori jau iepriekš atvainojas iedzīvotājiem par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un par to, ja kādam šīs mācības radīs nepamatotu uztraukumu.

Žurnālistu ievērībai – objekta teritorijā nebūs iespējams vērot mācību norisi.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa