Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 20.jūnija plkst. 6.30 līdz 21.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 102 izsaukumus – 63 uz ugunsgrēku dzēšanu un 25 uz glābšanas darbiem, bet 14 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar plkst. 14.23 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Tukuma novada Pūres pagastā. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg plastmasas konteineri, atkritumi un labības rugāji vairāk nekā viena hektāra lielā platībā. Plkst. 17.13 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 22.30 VUGD saņēma izsaukums uz Varakļānu novada Murmastienes pagastu, kur dega divas neapsaimniekotas ēkas – 80m2 un 30m2 platībā. Plkst. 4.31 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakar tika saņemti 15 izsaukumi, kuros dega sausā zāle. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Viļānu novada Viļānu pagastā, kur sausā zāle dega viena hektāra platībā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, divos gadījumos uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības atstats piededzis ēdiens, siena kaudze, šķelda, astoņos gadījumos meža zemsedze, trīs gadījumos sadzīves mantas uz balkona, dīvāns, divas vieglās automašīnas, kravas automašīna, šķūņa ārsiena, šķūnis, pirts.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Rīgā vienu kaķi izcēla no bedres un vienu – nocēla no koka, bet Rēzeknes novadā ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja šķūnī iesprūdušu kaķi. Vakar ugunsdzēsēji glābēji Rīgā atbrīvoja arī makšķerauklā sapinušos gulbi un nogādāja to veterinārajā klīnikā.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa