Jaunumi

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 16.jūnija plkst. 6.30 līdz 18.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 175 izsaukumus – 105 uz ugunsgrēku dzēšanu un 40 uz glābšanas darbiem, bet 30 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 14.41 VUGD saņēma izsaukumu uz Daugavpils novada Vaboles pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies ražošanas ēkā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienstāvu ražošanas ēkā, kurā atrodas granulu ražotnes cehs, deg skaidas un granulas 80 m2 platībā, kā arī ēkas siena 40 m2 platībā. Plkst. 17.06 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien plkst. 19.24 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ventspils novadu, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, divstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī gruzd mēbeles un loga konstrukcija 5m2 platībā, kā arī izveidojies spēcīgs sadūmojums. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 10 cilvēki. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks, kurš bija cietis ugunsgrēkā, un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 20.22 ugunsgrēks likvidēts.

Šonakt plkst. 2.09 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu mūra māja 100m2 platībā turklāt tai ir iebrucis jumts. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Nosargājot blakus esošo ēku no liesmām, plkst. 5.13 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 2.46 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka divstāvu dzīvojamā mājā ar atklātu liesmu deg dzīvoklis 40m2 platībā un bēniņi 50m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās astoņi cilvēki. No ēkas otrā stāva ar izbīdāmo kāpņu palīdzību tika izglābti divi cilvēki. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 5.19 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, kūdra, siena ruļļi, meža zemsedze, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, elektrības rozete, elektroinstalācijas vadi, terases jumts, pirts griesti, gaļas kūpinātava, divas vieglās automašīnas, neapsaimniekota ēka, garāža, divi šķūņi, sešas pirtis, divas dārza mājas.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, aizvadītajās brīvdienās Rīgā, Salaspilī un Garkalnes novadā nocēla ko kokiem kaķus, Rīgā atbrīvoja divus kaķus, kas bija iesprūduši zem automašīnu pārsega, bet vienu, kurš bija iekļuvis laternas stabā, Daugavpilī atbrīvoja vārnu, kas bija sapinusies auklā, bet Rīgā – putnu, kas nespēja izkļūt no ventilācijas šahtas.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa