Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 11.jūnija plkst. 6.30 līdz 12.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 82 izsaukumus – 54 uz ugunsgrēku dzēšanu un 19 uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 14.35 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Daugavpili, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka no dzīvojamās mājas kāpņu telpas logiem nāk melni, biezi dūmi un tajā deg atkritumi 20m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās 20 cilvēki, bet ugunsdzēsēji glābēji evakuēja vēl 25 cilvēkus. Ar autokāpņu palīdzību ugunsdzēsēji glābēji no dzīvojamās ēkas izglāba 12 cilvēkus. Ugunsgrēkā cieta trīs cilvēki, kuri tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 16.41 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 20.59 saņemts izsaukums uz Meiju ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg pamestas divstāvu ēkas pagrabstāvs 5m2 platībā, pirmais stāvs 50m2 platībā un otrais stāvs 350m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 4.15.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, kūdra, krūmi, siena ruļļi, siena kaudzes, meža zemsedze, mežs, elektrības vadi, elektrības rozete, elektrības transformatora balsts, sadzīves mantas, virtuve, telpa, logs un bankomāts, divas neapsaimniekotas ēkas un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji Jelgavas novada Glūdas pagastā izcēla vircas bedrē iekritušu stārķi, bet Birzgales ielā Ogrē Augusta Dombrovska ielā un Dzelzavas ielā  Rīgā no kokiem nocēla kaķus.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa