Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 6.jūnija plkst. 6.30 līdz 7.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 71 izsaukumu – 51 uz ugunsgrēku dzēšanu un 11 uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 10.33 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Rēzekni, kur bija redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg ēkas siena un piebūve 55m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuēti 60 cilvēki. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku saviem spēkiem, ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 12.43.

Plkst. 15.17 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ventspils novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dārza mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dārza māja deg 25m2 platībā. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku saviem spēkiem, ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem. Plkst. 16.48 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 21.55 saņemts izsaukums uz Zilupes ielu Rēzeknē, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāvu ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkā deg linu spaļi, linu ruļļi un ķīpas 400m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 5.11.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, papīri, sausā zāle, lapu kaudze, meža zemsedze, niedres, meldri, skaidas, dzelzceļa gulšņi, sodrēji divu ēku dūmvados, kravas vagona grīda, ekskavators, vieglā automašīna, jumts, šķūnis ar malku, trīs šķūņi, dārza māja, pirts, vienstāvu dzīvojamā māja un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot nelaimē nonākušam dzīvniekam, ugunsdzēsēji glābēji Dobeles novada Penkules pagastā no koka nocēla kaķi.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa