Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 5.jūnija plkst. 6.30 līdz 6.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 122 izsaukumus – 39 uz ugunsgrēku dzēšanu un 68 uz glābšanas darbiem, bet 15 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 21.55 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Beberbeķu ielu Rīgā, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, dega atkritumi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka slēgtā teritorijā deg nojume, atkritumi un žogs 150m2 platībā un ugunsgrēks ir izplatījies arī mežā, kur degšanas platība bija aptuveni 100m2. Ugunsdzēsēji glābēji uguns izplatību ierobežoja un šo paaugstinātās bīstamības ugunsgrēku likvidēja plkst. 00.01.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, krūmi, skaidas, meža zemsedze, koka baļķi, elektrības stabs, nepieskatīts ugunskurs, dīvāns, sadzīves mantas, grīda, siltumizolācijas materiāli, dēļu klājs un konteinera durvis, dzīvojamā māja, saimniecības ēka, dārza māja, šķūnis un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji saņēma 54 izsaukumus uz glābšanas darbiem, kas bija saistīti ar vēja radītiem postījumiem – 51 gadījumā palīdzība bija nepieciešama saistībā ar nolauztiem kokiem, divos gadījumos vējā bija norauti reklāmas plakāti, bet vienā gadījumā bija nokritis elektrības stabs.

Vakar Gulbenes novadā no ūdenstilpes ugunsdzēsēji glābēji izcēla noslīkušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Inčukalna novada Inčukalna pagastu, kur purvā bija iestiguši divi zirgi. Izmantojot stropes un vinču, sadarbībā ar Inčukalna BUB, nepilnas pusotras stundas laikā zirgus izdevās izglābt un nodot saimnieku rokās.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa