Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 4.jūnija plkst. 6.30 līdz 5.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 125 izsaukumus – 75 uz ugunsgrēku dzēšanu un 30 uz glābšanas darbiem, bet 20 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 10.04 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Daugavpili, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienā no ēkas dzīvokļiem deg bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,1m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba divus cilvēkus, kuri bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 10.44 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 12.42 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Vecumnieku novada Valles pagastu, kur deg siena ruļļi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg siena ruļļi 1000m2 platībā. Plkst. 19.56 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 12.42 saņemts izsaukums uz Aknīstes novada Aknīstes pagastu, kur deg koki. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka pie purva deg zaru kaudze 1hektāra platība. Plkst. 18.41 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Plkst. 16.42 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Stiklu ielu Daugavpilī, kur deg atkritumi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg atkritumi, skaidas un riepas 2000m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 22.14.

Plkst. 18.15 VUGD saņēma izsaukumu uz Krustpils novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dārza mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg pirts 30m2 platībā, saimniecības ēka 25m2 platībā, divstāvīga dārza māja 30m2 platībā un vieglā automašīna 4m2 platībā. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem. Plkst. 21.48 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, siena ruļļi, kūdra, krūmi, meža zemsedze, celms, koks, minerālmēslojums, puķu pods, elektrības sadales skapis, elektrolīnijas balsts, riepas, meža zemsedze, divas vieglās automašīnas, kravas automašīna, palodze un sadzīves mantas, angāra siena un skaidas, divi šķūņi, četras garāžas, neapsaimniekota ēka, pirts un nojume, dzīvojamā māja. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Dobeles novada Bērzes pagastā, kur dega sausā zāle 5 hektāru platībā.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji Aviācijas ielā Rīgā atbrīvoja pagrabā iesprūdušu kaķi, Skārņu ielā Rīgā atbrīvoja ventilācijas šahtā iesprūdušu putnu, bet Mārupes ielā Rīgā no otrā stāva balkona nocēla kaķi.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa