Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 23. maija plkst. 6.30 līdz 24. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 52 izsaukumus – 24 uz ugunsgrēku dzēšanu un 17 uz glābšanas darbiem, bet 11 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 16.55 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Lielirbes ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka no trīsstāvu ēkas redzami dūmi un pastāv ugunsgrēka izplatīšanās draudi uz blakus esošo ēku. Plkst. 22.38 ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku likvidēt un tajā dega ēkas trešais stāvs 100m2 platībā un bēniņi 250m2 platībā. Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās no liesmām nosargāt blakus esošo ēku.

Plkst. 20.06 saņemts izsaukums uz Apes novadu, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka iedzīvotāji liesmas bija apdzēsuši pirms VUGD ierašanās, bet bija cietis cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, kūla, koks, elektrības skapis, sliežu gulsnis, būvmateriāli, motocikls, motorollers, septiņas vieglās automašīnas, kabinets, šķūnis un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Vakar Salaspils novada Salaspils pagastā no ūdenstilpes ugunsdzēsēji glābēji izcēla noslīkušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Brīvības ielā Balvos notvēra ievainotu putnu un nodeva pašvaldības policijas darbiniekiem.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa