Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 17. maija plkst. 6.30 līdz 18. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 41 izsaukumus – 23 uz ugunsgrēku dzēšanu un 11 uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Šonakt plkst. 3.04 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rēzeknes novada Audriņu pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies angārā. Ierodoties notikuma, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu angāra tipa ēkā deg darbnīcas 400m2 platībā un blakus esošā šķūņa jumta konstrukcija 15m2 platībā. Plkst. 5.57 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Vakar plkst. 20.09 VUGD saņēma izsaukumu uz Lambertu lielu Mārupē, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg pie dzīvojamās mājas piebūvēta garāža 80m2 platībā un ēkas ārsiena 20m2 platībā. Plkst. 22.41 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, riepas, zaru kaudze, koks, meža zemsedze, kūdra, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, elektrolīnijas vadi, mēbeles, divas vieglās automašīnas, kravas automašīna, divas dārza mājas.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa