Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 14. maija plkst. 6.30 līdz 15. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 90 izsaukumus – 48 uz ugunsgrēku dzēšanu un 26 uz glābšanas darbiem, bet 16 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Šonakt plkst. 01.04 tika saņemts izsaukums uz Rīgas ielu Jūrmalā, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu koka ēka pilnā 150m2 platībā, turklāt tai ir iebrucis jumts un draudēja iebrukt arī sienas. Veicot dzēšanas darbu cieta viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem (NMPD).  Plkst. 02.29 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Vakar plkst. 11.40 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Tukuma novada Slampes pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies katlu mājā. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka deg katlu mājas jumts 220m2 platībā un tuvumā esošais skaidu novietošanas bunkurs 25m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 10 cilvēki un evakuācijas laikā, veicot dzēšanas darbus ar pulvera ugunsdzēsības aparātu, cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 15.07 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, zaru kaudze, puķu dobe, bez uzraudzības uz plīts atstāts piededzis ēdiens, salmi, siena ruļļi, celtniecības aizsargtīkls, meža zemsedze, malka noliktavā, skaidu bunkurs, ražošanas iekārta, vieglās automašīnas, kravas automašīna, kūts, pirts, šķūnis.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji dzēsa 10 kūlas ugunsgrēkus, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk nekā 1,9 hektāri. Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks bija izcēlies 6.līnijā Jelgavā, kur pērnā zāle dega viena hektāra platībā.

Vakar Viļānu novada Viļānu pagastā ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpes izcēla vienu noslīkušu cilvēku. Nosīcis cilvēks tika izcelts arī no ūdenstilpes Mailīšu ielā Rīgā un nodots Valsts policijai.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar Rīgā ugunsdzēsēji glābēji no koka nocēla kaķi, Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā palīdzēja notvert nožogotā teritorijā iekļuvušu stirnu un palaida brīvībā mežā. Savukārt Daugavpilī dzīvojamās mājas pagalmā tika notverta čūska un palaista brīvībā meža masīvā.

 

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa