Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 23.aprīļa plkst. 6.30 līdz 24.aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 117 izsaukumus – 79 uz ugunsgrēku dzēšanu un 24 uz glābšanas darbu veikšanu, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Šonakt plkst. 2.51 VUGD saņēma izsaukumu uz Augusta Dombrovska ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka trīsstāvu dzīvojamā ēkā deg dzīvoklis 12m2 platībā, kā arī gaiteņa siena 4m2 un starpstāvu pārsegums 2m2 platībā. No piedūmotās ēkas tika evakuēti 40, bet izglābti 15 cilvēki. Ugunsgrēkā cietā divi cilvēki, kuri tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 5.59 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 3.56 tika saņemts izsaukums uz Oskara Kalpaka ielu Skrundā, kur dega neapsaimniekota divstāvu ēka 40m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta ugunsdzēsējs glābējs, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 6.49.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausi celmi, zaru kaudzes, papīri palīgtelpā, sodrēji dūmvadā, vieglā automašīna, šķūnis ar malku, neapsaimniekota ēka, bet piecos gadījumos – dega uz pīts bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī reģistrēti 43 kūlas ugunsgrēki, bet šogad jau 1712! Vakar izdega vairāk nekā 45 hektāri Latvijas zemes. Platības ziņā lielākai kūlas ugunsgrēks bija izcēlies Slokas ielā Jelgavā, kur dega 30 hektāri pērnās zāles.

Vakar Draudzības krastmalā Aizkrauklē ugunsdzēsēji glābēji izcēla vienu noslīkušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa