Jaunumi

Piektdien, 20.aprīlī, plkst.12.00 Iekšlietu ministrijā notiks preses konference, kas veltīta aktuālajiem bērnu drošības jautājumiem, nelaimes gadījumu statistikai un risinājumiem, lai veicinātu bērnu drošību.

Preses konference notiks vienlaikus ar Iekšlietu ministrijas un sadarbības partneru organizētā izglītojošā konkursa 7.-8. klašu skolēniem “Esi drošs – neesi pārdrošs” pusfinālu, kurā piedalīsies vairāk nekā 100 dalībnieki no visas Latvijas.

Preses konferences dalībnieki:

Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Evika Siliņa Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks Oskars Āboliņš Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks  Artis Velšs Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Liene Cipule AS "Sadales tīkls" tehniskais direktors Raimonds Skrebs VAS “Latvijas dzelzceļš” galvenais tehniskais inspektors Dainis Zvaners AS "Gaso" Rīgas iecirkņa vadītājs Ainārs Selickis

Žurnālistiem pirms un pēc preses konferences būs iespēja filmēt un fotografēt konkursa “Esi drošs – neesi pārdrošs” gaitu, kā arī aprunāties ar konkursa dalībniekiem.

Katrai pusfinālā iekļuvušajai komandai ir jāsagatavo mājasdarbs –priekšnesums par tēmu „Esi drošs – neesi pārdrošs”. Komandas pusfinālā veiks uzdevumus un iejutīsies dažādās situācijās, kurās būs jāparāda savas prasmes pareizi rīkoties dažādās bīstamās situācijās.

Iekšlietu ministrija organizē konkursu „Esi drošs – neesi pārdrošs” Latvijas skolu 7.-8. klašu skolēniem sadarbībā ar Valsts policiju, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, Līvu Akvaparku, A/S „Gaso”, A/S „Sadales tīkls” un VAS “Latvijas dzelzceļš”.

Konkursa mērķis ir nostiprināt skolēnu pamatzināšanas un veicināt viņu izpratni par drošību ikdienā un rīcību ārkārtas  situācijās, kā arī pievērst uzmanību problemātikai, kas skar skolēnu izglītošanu ar drošību saistītiem jautājumiem.

Sagatavoja: Iekšlietu ministrija