Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 18.aprīļa plkst. 6.30 līdz 19.aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 58 izsaukumus – 35 uz ugunsgrēku dzēšanu un 10 uz glābšanas darbu veikšanu, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 20.01 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Kurzemes prospektu Rīgā, kur deviņstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka sestā stāva virtuvē dega sadzīves mantas 0,5m2 platībā un ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās. No piedūmotajām telpām ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku un izvēdināja telpas.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, meža jaunaudze, meža zemsedze, koks, riepas, celtniecības tīkls, vieglā automašīna, garāža, pusapdzīvota divstāvu dzīvojamā māja, sodrēji ēkas dūmvadā un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī reģistrēti 22 kūlas ugunsgrēki, bet šogad jau 1425! Vakar izdega vairāk nekā 9,4 hektāri Latvijas zemes, bet plašākais kūlas ugunsgrēks bija izcēlies Iecavas novada Zālītē, kur pērnā zāle dega 2,5 hektāru platībā.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa