Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 17.aprīļa plkst. 6.30 līdz 18.aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 35 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu un 12 uz glābšanas darbu veikšanu, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kūla, sadzīves mantas, ledusskapis, divas vieglās automašīnas, kokapstrādes ceha jumts, dzīvoklis, divi šķūņi, neapsaimniekota ēka, sodrēji ēkas dūmvadā un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot nelaimē nonākušiem cilvēkiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji ap plkst. 22.00 steidzās uz Tirgoņu ielu Ogrē, kur gravā bija iekritis cilvēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka pie cilvēka jau ir nokļuvuši Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi, bet nepieciešams cilvēku nogādāt līdz mediķu automašīnai – pa stāvo krastu ar imobilizācijas dēļa palīdzību cilvēks tika nogādāts līdz automašīnai.

Ap plkst. 22.30 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Dobeles novada Naudītes pagastu, kur mežā bija apmaldījušies trīs cilvēki. Izmantojot automašīnas skaņas signālu, apmaldījušos cilvēkus ugunsdzēsēji glābēji atrada un izveda no meža, kur tālāk nodeva NMPD mediķiem.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Jātnieku ielā Daugavpilī no koka nocēla kaķi, bet Ķekavas novada Daugmales pagastā ugunsdzēsēji glābēji notvēra ievainotu gulbi un nodeva dzīvnieku patversmes darbiniekiem.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa