Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 16.aprīļa plkst. 6.30 līdz 17.aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 105 izsaukumus – 55 uz ugunsgrēku dzēšanu un 27 uz glābšanas darbu veikšanu, bet 23 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 16.06 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Bebru ielu Jēkabpilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies garāžā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka garāžā deg sadzīves mantas un garāžas griesti 10m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās saviem spēkiem no garāžas evakuējās divi cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 16.49 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī reģistrēti 38 kūlas ugunsgrēki, bet kopumā šogad valstī reģistrēti jau 1414 kūlas ugunsgrēks! Vakar kūlas ugunsgrēkos izdega vairāk nekā 7,5 hektāri. Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija izcēlušies Kocēnu novada Vaidavas pagastā, kur pērnā zāle dega 1 hektāra platībā , bet Jurģu ielā Cēsīs un Ogres novada Krapes pagastā pērnā zāle dega 2 hektāru platībā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, zaru kaudze, siena ruļļi, meža zemsedze, elektrības vadi, vieglā automašīna, neapdzīvotas mājas durvis un grīda, dārza māja, sodrēji divu ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot nelaimē nonākušiem cilvēkiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Slokas ielā Rīgā atbrīvoja cilvēku, kuram roka bija iestrēgusi pastkastītē.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Strazdu ielā Madonā no koka nocēla kaķi, bet Dīķa ielā Rīgā atbrīvoja kaķi, kas iesprūdis starp loga rāmi un vērtni.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa