Jaunumi

Ceturtdien, 12.aprīlī, no plkst. 10.00 līdz 16.00, Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžā (UCAK), Ķengaraga ielā 3, Rīgā, norisināsies Atvērto durvju diena, kuras ietvaros ikviens interesents varēs uzzināt vairāk par studiju iespējām koledžā.

Pēc vidusskolas absolvēšanas jauniešiem ir iespēja bez maksas iegūt pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību un kvalifikāciju ugunsdrošības un civilās aizsardzības tehniķis. Trīs gadu laikā kursanti apgūst teorētiskās zināšanas un daudz laika velta arī praktiskajām nodarbībām, kā arī piedalās ugunsgrēku dzēšanā un dažādu glābšanas darbu veikšanā. Ar pirmo mācību dienu kadeti tiek pieņemti dienestā un saņem atalgojumu un sociālās garantijas.

UCAK Atvērto durvju dienas ietvaros apmeklētājiem būs iespēja iejusties koledžas atmosfērā un kopā ar studējošajiem piedalīties praktiskajās nodarbībās, kā piemēram, dūmu kamerā. Apmeklējuma laikā interesenti varēs noskatīties prezentāciju par koledžu, doties ekskursija, kā arī iepazīties ar ugunsdzēsības tehniku un aprīkojumu.

Interesentus aicinām iepriekš pieteikties apmeklējumam, zvanot pa tālruni: 67803503 vai rakstot uz e-pastu: ucak.vugd.gov.lvvilis.students.

UCAK dibināta 2002.gadā un tās darbības mērķis ir sagatavot speciālistus darbam VUGD un citos ugunsdrošības, glābšanas un civilās aizsardzības dienestos un formējumos, kā arī iestādēs un komercsabiedrībās. Plašāka informācija par UCAK pieejama šeit:  www.ucak.vugd.gov.lv.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa