Jaunumi

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopā ar Tirgus un  sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS trešdien, 21.martā, plkst. 11.00, Ķengaraga ielā 3, Rīgā, rīkos preses konferenci, kurā informēs par jaunākā pētījuma par sabiedrības uzskatiem un attieksmi pret ugunsdrošību rezultātiem, kā arī atgādinās par ugunsdrošības prasību ievērošanas nozīmīgumu dzīvojamās mājās.

Šā gada janvārī veiktas pētījums “Latvijas iedzīvotāju pieredze un uzskati par ugunsdrošības preventīvajiem pasākumiem” atklāj, ka iedzīvotājus kopumā interesē, kā padarīt savu mājokli ugunsdrošu, bet šādu jautājumu pārrunāšana nav ierasta prakse Latvijas ģimenēs. Tāpat pētījumā tika noskaidrots iedzīvotāju viedoklis un attieksme par dūmu detektora un  ugunsdzēsības aparāta esamību un pieredzi lietošanā. 

Preses konferencē SKDS direktors Arnis Kaktiņš informēs par veikto pētījumu un būtiskākajiem secinājumiem par sabiedrības šā brīža attieksmi pret ugunsdrošību. Savukārt VUGD priekšnieks ģenerālis Oskars Āboliņš skaidros pētījuma gaitā iegūtos rezultātus, informēs par pētījuma rezultātu nozīmību turpmāko VUGD prevencijas pasākumu īstenošanā, kā arī atgādinās par uzdevumiem, kurus iespējams paveikt ikvienam iedzīvotājam, lai mājoklis būtu ugunsdrošs.

Preses konferences noslēgumā būs iespējams vērot paraugdemonstrējumu, kurā tiks izspēlēta ugunsgrēka dzēšanu un glābšanas darbu veikšana daudzstāvu dzīvojamā ēkā.

Pētījumu “Latvijas iedzīvotāju pieredze un uzskati par ugunsdrošības preventīvajiem pasākumiem” finansē Eiropas Komisijas civilās aizsardzības finanšu instrumenta projekts “Preventīvo pasākumu rezultātu novērtēšanas modeļa izveide” (EVAPREM, ECHO/SUB/2016/740156/PREV11).

Prezentācija par pētījuma rezultātiem

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa