Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 13.marta plkst. 6.30 līdz 14.marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 36 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu un 20 uz glābšanas darbiem, bet divi izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 13.50 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Pildas ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies saimniecības ēkā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka 60m2 platībā deg saimniecības ēka. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kuru ugunsdzēsēji nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 17.35 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 15.45 tika saņemts izsaukums uz Daugavpils novada Naujenes pagastu, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 15m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no piedūmotās mājas saviem spēkiem evakuējās divi cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Līdztekus ugunsdzēsēji glābēji no blakus dzīvokļa evakuēja vēl divus cilvēkus. Plkst. 17.39 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, elektrības stabs, augstsprieguma elektrolīnijas balsts, putekļi ventilācijas šahtā, vieglā automašīna, istaba un bēniņi, dārza māja, sodrēji piecu ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji steidzās palīgā diviem cilvēkiem, kuri atradās uz ledus. Daugavā no ledus tika nocelts viens zemledus makšķernieks, kurš atradās uz bīstama ledus, bet Kundziņsalā viens zemledus makšķernieks bija ielūzis plānajā ledū – pirms VUGD ierašanās citi makšķernieki jau bija ielūzušo cilvēku izcēluši un ugunsdzēsēji glābēji viņu nogādāja krastā, kur nodeva NMPD mediķiem. Šā brīža atkušņa ietekmē daudzviet nokūst sniegs un uz ūdenstilpnēm esošais ledus paliek arvien nedrošāks, tāpēc VUGD aicina iedzīvotājus nedoties uz ledus, jo tas ir bīstami un var apdraudēt cilvēka veselību un dzīvību!

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, vakar Pils ielā Krāslavā ugunsdzēsēji glābēji notvēra un palaida brīvībā zalkti, kas atradās skolas ēdnīcā, bet Rēzeknes pulka ielā Jūrmalā, Vasarnīcu ielā Daugavpilī un Kārļa Mīlenbaha ielā Talsos no kokiem nocēla kaķus.

 

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa