Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 10.marta plkst. 6.30 līdz 12.marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 75 izsaukumus – 30 uz ugunsgrēku dzēšanu un 29 uz glābšanas darbiem, bet 16 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 10.54 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Juglas ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ceturtā stāva dzīvoklī deg grīda un sadzīves mantas 1m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 11.49.

Plkst. 19.00 VUGD saņēma izsaukumu uz A.Pumpura ielu Rēzeknē, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka pirmā stāva dzīvoklī deg siena, griesti un sadzīves mantas 6m2 platībā. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta trīs cilvēki, kuri tika nodoti  NMPD mediķiem. Līdztekus ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotajām telpām evakuēja vēl piecus cilvēkus. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 20.11.

Plkst. 20.17 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Lielo Dzirnavu ielu Ventspilī, kur no trīsstavu dzīvojamās mājas bija redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā deg sadzīves mantas 5m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks, kaķis un suns. No piedūmotās ēkas pirms VUGD ierašanās bija evakuējušies seši cilvēki. Plkst. 21.25 ugunsgrēks likvidēts.

Svētdienas rītā plkst. 5.42 tika saņemts izsaukums uz Krustabaznīcas ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka pirmā stāva dzīvoklī deg gulta un sadzīves mantas 3m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 6.54.

Vakar plkst. 19.10 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Mārkalnes ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dzīvojamās mājas bēniņos dega sadzīves mantas 1,5m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš pirms VUGD ierašanās tika nodots NMPD mediķiem, kā arī ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās. Ugunsdzēsēji glābēji izvēdināja piedūmotās telpas un pārbaudīja vai degšana ir pilnībā likvidēta.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, malka, dēļi, zaru kaudze, elektrības vadi, elektrības drošinātājs, elektrības sadales skapis, apkures katls, divas vieglās automašīnas, traktors, skursteņa siltumizolācija, ventilācijas šahta, grīda, balkons, pirts, šķūnis, dārza māja, saimniecības ēka, sodrēji četru ēku dūmvados un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Neraugoties uz to, ka lielu daļu valsts sedz sniega kārta, svētdien reģistrēts pirmais šāgada kūlas ugunsgrēks – Dunikas ielā Liepājā dega niedres 5m2 platībā. Izsaukums uz notikuma vietu saņemts plkst. 14.45, bet ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās. VUGD atgādina – kūlu dedzināt ir aizliegts!

 

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, sestdien ugunsdzēsēji glābēji Ķekavas novada Ķekavas pagastā un Lauku ielā Rēzeknē, katrā no notikumu vietām, no koka nocēla kaķi, bet svētdien Bauskas ielā Rīgā glābēji no trīsstāvu ēkas jumta nocēla kaķi.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa