Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 5.marta plkst. 6.30 līdz 6.marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 35 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu un 13 uz glābšanas darbiem, bet 12 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 12.08 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Tvaika ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 1,5m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās, saviem spēkiem no ēkas evakuējās viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 12.50 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 19.47 VUGD saņēma izsaukumu uz Skolas ielu Zilupē, kur ugunsgrēks bija izcēlies dārza mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dārza mājā 10m2 platībā deg sadzīves mantas un mēbeles. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotajām telpām izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un nodeva NMPD mediķiem. Plkst. 21.10 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, siens, dīvāns, dzelzceļa sliežu gulšņi, divas vieglās automašīnas, šķūnis, sodrēji divu ēku dūmvados.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Gaiziņa ielā Rīgā atbrīvoja putnu, kurš bija piesalis uz kāpnēm, un nogādāja veterinārajā klīnikā.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa