Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 3.marta plkst. 6.30 līdz 5.marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 98 izsaukumus – 42 uz ugunsgrēku dzēšanu un 36 uz glābšanas darbiem, bet 20 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 10.44 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Brīvības ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies sešstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dzīvojamās mājas pirmā stāva kāpņu telpā deg ārdurvis un sadzīves mantas 8m2 platībā. No piedūmotās ēkas, ar izbīdāmo kāpņu palīdzību, ugunsdzēsēji glābēji izglāba divus cilvēkus, līdztekus viens cilvēks evakuēts. Plkst. 11.52 ugunsgrēks likvidēts.

Sestdien plkst. 15.21 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Dravnieku ielu Ogrē, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg divstāvu koka dzīvojamās mājas ārsiena un jumta konstrukcijas 20m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās 15 cilvēki. Plkst. 17.52 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien plkst. 7.03 tika saņemts izsaukums uz Ķekavas novada Ķekavas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies kokapstrādes cehā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vienstāvu kokapstrādes cehs 300m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 12.11.

Vakar plkst. 21.24 VUGD saņēma izsaukumu uz Līgatnes novada Līgatnes pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvojamās mājas otrajā stāvā deg pirts un jumta pārsegums 1m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās, saviem spēkiem no mājas evakuējās viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 23.11 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 22.44 tika saņemts izsaukums uz Strēlnieku ielu Siguldā, kur dzīvojamās mājas pagrabstāvā jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka pusotrstāvu dzīvojamās mājas pagrabā deg sadzīves mantas 15m2 platībā un starpstāvu pārsegums 5m2 platībā. No ēkas pirmā stāva ar glābšanas maskas palīdzību tika izglābts cilvēks. Plkst. 00.42 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, siens, skaidas, pastkaste, skapis, elektrības vadi, krāsmatas, divas vieglās automašīnas, loga rāmis, bēniņu pārsegums, ārsiena, trīs dārza mājas, četri šķūņi, kūts, pirts, saimniecības ēka, dzīvojamā māja, sodrēji 10 ēku dūmvados un trīs gadījumos dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot nelaimē nonākušiem cilvēkiem, sestdien ap plkst. 18.00 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Rucavas novada Rucavas pagastu, kur mežā apmaldījušies divi cilvēki. Izmantojot skaņas un gaismas signālus un saziņu caur mobilo sakaru līdzekļiem, cilvēkiem tika norādīts pareizais virziens izejai no meža. Abi cilvēki nodoti NMPD mediķiem.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, sestdien ugunsdzēsēji glābēji Ganību ielā Valmierā no koka nocēla kaķi, bet Ostas prospektā un Lokomotīves ielā Rīgā katrā no notikuma vietām, atbrīvoja ventilācijas šahtā iestrēgušu putnu, savukārt svētdien glābēji Bauskas novada Codes pagastā izglāba ledū ielūzušu suni, bet Brīvības gatvē Rīgā atbrīvoja virtuves iekārtā iesprūdušu kaķi.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa