Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 1.marta plkst. 6.30 līdz 2.marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 55 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu un 28 uz glābšanas darbiem, bet 10 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 21.59 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Baldones novada Baldones pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg vienstāvu dzīvojamās mājas ārsiena 2m2 platībā. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 22.58 ugunsgrēks tika likvidēts.

Naktī plkst. 3.31 tika saņemts izsaukums uz Jelgavas ielu Līvānos, kur no dzīvojamās mājas bija redzamas liesmas. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu koka dzīvojamā māja 140m2 platībā un tai ir iebrucis jumts. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās trīs cilvēki. Plkst. 5.43 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts un šobrīd turpinās tā dzēšanas darbi.  

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, dīvāns un logi, ūdensvada siltuma izolācija, divas vieglās automašīnas, siena un grīda, starpstāvu pārsegums, kokmateriālu kalte, divas dzīvojamās mājas, dārza māja, šķūnis, sodrēji 11 ēku dūmvados un divos gadījumos dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.  

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Iecavas novadā atbrīvoja ķēdē sapinušos suni, bet Ģertrūdes ielā Rīgā glābēji atbrīvoja celtniecības tīklā sapinušos kaķi.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa