Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 20.februāra plkst. 6.30 līdz 21.februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 34 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu un astoņus uz glābšanas darbiem, bet 12 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Šonakt plkst. 2.43 VUGD saņēma izsaukumu uz Alojas novada Brīvzemnieku pagastu, kur no divstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva logā nāca liesmas. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu koka dzīvojamā mājas otrais stāvs un jumts 160m2 platībā. Mājas iedzīvotājiem bija izdevies evakuēties pašu spēkiem pirms VUGD ierašanas. Plkst. 5.24 ugunsgrēks tika lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Vakar plkst. 16.34 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Spailes ielā Rīgā, kur dega garāžā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg garāža 50m2 platībā un tās jumts 50m2 platībā, kā arī pastāv ugunsgrēka izplatīšanās draudi. No garāžas tika evakuētas trīs automašīnas, un nepilnas stundas laikā ugunsgrēks tika lokalizēts. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 20.39 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 17.04 VUGD saņēma izsaukumu uz Krāslavas novada Piedrujas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vieta, tika konstatēts, ka deg koka ēka pilnā 85m2 platībā, turklāt tai ir iebrucis jumts. Plkst. 23.30 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 19.36 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Daugavpils novada Demenes pagastā, kur dega vienstāvu dzīvojamā mājā 70m2 platībā. Plkst. 22.50 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, ēkas loga rāmis, celtniecības vagons, piecas vieglās automašīnas, saimniecības ēkas griesti un elektroinstalācija, kā arī sodrēji četru ēku dūmvados.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa