Jaunumi

Nākamnedēļ Liepājā notiks Ieslodzījuma vietu pārvaldes Liepājas cietuma un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) rīkotās praktiskās nodarbības, kurās četru dienu laikā iesaistītie operatīvie dienesti pārbaudīs un pilnveidos objekta rīcības plānu ugunsgrēka gadījumā.

Mācības Liepājā, Dārza un Ganību ielu apkaimē, sāksies pirmdien, 19.februārī, plkst. 11.00 un tās turpināsies līdz 22.februārim. To mērķis ir pārbaudīt un pilnveidot objekta rīcības plānu ugunsgrēka gadījumā, pārbaudīt sadarbību starp iesaistītajām institūcijām, kā arī pilnveidot VUGD un citu operatīvo dienestu personāla praktiskās iemaņas ugunsgrēku dzēšanā šādā specifiskā objektā. Nodarbībās piedalīsies amatpersonas un nodarbinātie no Ieslodzījuma vietu pārvaldes Liepājas cietuma, VUGD un Valsts policijas.

Nodarbību ietvaros operatīvie transportlīdzekļi pārvietosies ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem, tāpēc aicinām iedzīvotājus neuztraukties, redzot uz ielām pārvietojoties operatīvo tehniku ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem. Līdztekus objekta apkārtnē nodarbību laikā būs noteikti satiksmes ierobežojumi. Nodarbību organizatori jau iepriekš atvainojas iedzīvotājiem par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un par to, ja kādam šīs mācības radīs nepamatotu uztraukumu.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa