Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 15.februāra plkst. 6.30 līdz 16.februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 42 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu un 20 uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar plkst. 18.44 VUGD saņēma izsaukumu uz Krāsotāju ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu dzīvojamā mājā. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka ēkas pirmā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 0,5m2 platībā un ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās. No piedūmotajām telpām tika izglābts viens cilvēks, kurš bija cietis. Ugunsdzēsēji glābēji līdztekus arī izvēdināja dzīvojamā mājā radušos sadūmojumu.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadu izolācija, elektrības vadi,  malka, sadzīves mantas, sodrēji piecu ēku dūmvados, dzīvojamās mājas ārsiena un dzīvojamās mājas bēniņu pārsegums. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Daugavpilī, kur 80m2 platībā dega trīsstāvu neapsaimniekota ēka. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst. 19.13 un plkst. 22.05 ugunsgrēks tika likvidēts.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, vakardien ugunsdzēsēji glābēji Rīgā atbrīvoja dzīvojamās mājas balkonā iesprūdušu kaiju un betona sētā iesprūdušu stirnu, bet Smiltenes novadā no koka nocēla kaķi, kas saviem spēkiem nespēja tikt lejā.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa