Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 14.februāra plkst. 6.30 līdz 15.februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 31 izsaukumu – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu un 12 uz glābšanas darbiem, bet astoņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 13.13 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Lokomotīves ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkas otrā stāva dzīvoklī dega dīvāns un sadzīves mantas 10m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. Plkst. 14.46 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 17.22 VUGD saņēma izsaukumu uz Pasta ielu Jēkabpilī, kur bija redzami dūmi. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka vienstāvu dzīvojamā mājā deg sadzīves priekšmeti 5m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. Plkst. 19.28 ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD vērš uzmanību, ka daudzas ugunsnelaimes ar traģiskajām sekām var iepriekš novērst, ja vien cilvēki rīkotos atbildīgi un ievērotu elementāras ugunsdrošības prasības, piemēram, nesmēķētu gultā vai mājoklī, pie krāsns nenovietotu degtspējīgus priekšmetus vai mēbeles, nelietotu bojātas krāsnis un savos mājokļos ierīkotu dūmu detektorus. Aicinām ikvienu īpaši piedomāt un parūpēties par savu un līdzcilvēku drošību, neaizmirstot par ugunsdrošību!

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa