Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 17.janvāra plkst. 6.30 līdz 18.janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 38 izsaukumus – 22 uz ugunsgrēku dzēšanu un 14 uz glābšanas darbiem, bet divi no izsaukumiem bija maldinājumi. 

Vakar plkst. 8.16 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Vangažu ielā Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies divpadsmit stāvu mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka devītā stāva dzīvoklī deg dīvāns un sadzīves mantas 5m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. Plkst. 10.05 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 11.10 VUGD saņēma izsaukumu uz Mazā Kalna ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka pirmā stāva dzīvoklī deg dīvāns un sadzīves priekšmeti 1m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 12.45.

Plkst. 20.37 tika saņemts izsaukums uz Skrundas ielu Kuldīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka no pirmā stāva logiem nāk dūmi un tajā deg sadzīves priekšmeti un malka 4m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās divi cilvēki, kuri bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 21.35 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 21.47 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Pilskalnes ielu Ilūkstē, kur trīsstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka pa otrā stāva logiem nāk dūmi un tajā deg dīvāns un grīdas pārsegums 4m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas evakuēja 10 cilvēkus. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 23.52.

Šogad ugunsnelaimēs zaudētas jau 10 cilvēku dzīvības! Aicinām ikvienu īpaši piedomāt un parūpēties par savu un līdzcilvēku drošību, neaizmirstot par ugunsdrošību. Vēršam līdzcilvēku uzmanību, ka lielu daļu no traģiskajām varēja novērst, ja cilvēki rīkotos atbildīgi un ievērotu elementāras ugunsdrošības prasības, kā piemēram, nesmēķētu gultā, pie krāsns nenovietotu degtspējīgus priekšmetus vai mēbeles, nelietotu bojātas krāsnis un savos mājokļos ierīkotu dūmu detektorus.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, malka, elektrības vadi, apkures katla granulu padeves transportieris, sadzīves priekšmeti, vieglā automašīna, starpsienu pārsegums, garāža un riepas, dārza māja, sodrēji četru ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji Uzvaras bulvārī Rīgā izcēla upītes ledū ielūzušu suni un nodeva saimniekam.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa