Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 10.janvāra plkst. 6.30 līdz 11.janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 42 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu un 14 uz glābšanas darbiem, bet 10 no izsaukumiem bija maldinājumi. 

Plkst. 16.14 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Jūrmalas gatvi Rīgā, kur deg vieglā automašīna. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vieglā automašīna 4m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta automašīnas vadītājs, kurš vērsās pie Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 17.19 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 18.11 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Piebalgas ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies trīsstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka no pirmā stāva dzīvokļa nāk liesmas un tajā deg sadzīves mantas 20m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas evakuēja 15 cilvēkus. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 19.25.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības drošinātājs, sadzīves mantas, vieglā automašīna, tualete, starpsiena, siltumizolācija un bēniņu pārsegums, sodrēji divu ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Atbrīvošanas alejā Rēzeknē, kur 50m2 platībā dega divstāvu neapsaimniekotas ēkas piebūve. Izsaukums uz notikuma vietu saņemts plkst. 17.12, bet plkst. 19.47 ugunsgrēks likvidēts.

Vakar Pļaviņu novada Klintaines pagastā no ūdenstilpnes izcēla noslīkušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem. 

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa