Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 6.janvāra plkst. 6.30 līdz 8.janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 83 izsaukumus, no kuriem 40 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 31 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi. 

Sestdien plkst. 17.00 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Salnas ielu Rīgā, kur deviņstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka otrā stāva dzīvoklī deg elektroierīces 5m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba cilvēku, kurš bija cietis un nodots  Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 17.41.

Plkst. 19.40 tika saņemts izsaukums uz Ērgļu novada Ērgļu pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka gar koka mājas jumta konstrukcijām un segumu nāk dūmi un deg mājas bēniņi 15m2 platībā. No piedūmotās ēkas glābēji izglāba cilvēku, kurš bija cietis un nodots NMPD mediķiem. Plkst. 21.53 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 20.11 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Tērauda ielu Liepājā, kur bija redzamas liesmas un dūmi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu koka māja. Pirms VUGD ierašanās pieci cilvēki jau bija evakuējušies no ēkas un policijas darbinieki no piedūmotajām telpām izglābuši divus cilvēkus. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas otrā stāva izglāba divus cilvēkus, kuri bija cietuši un nodoti NMPD, kā arī no pirmā stāva evakuēja piecus cilvēkus un suni ar kaķi. Plkst. 00.19  šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts un tajā 80m2 platībā dega ēkas otrais stāvs un bēniņi.

Plkst. 21.15 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Kalsnavas ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies deviņstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkas septītajā stāvā deg dzīvoklis 30m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 10 cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba 12 cilvēkus, no kuriem viens bija cietis un nodots NMPD mediķiem. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 23.15.

Naktī uz svētdienu plkst. 4.09 tika saņemts izsaukums uz Valmieras ielu Rīgā, kur no divstāvu dzīvojamās mājas bija redzamas liesmas. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka 10m2 platībā deg ēkas pirmā stāva dzīvokļa durvis un siena. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba vienu cilvēku, bet pirms VUGD ierašanās 10 cilvēki bija evakuējušies. Plkst. 5.01 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības līnijas balsts, cepeškrāsns, bēniņi, griesti, dārza mēbeles un jumts, dzīvojamās mājas jumts un bēniņi, divas garāžas, trīs dārza mājas, saimniecības ēka, neapsaimniekota ēka, sodrēji 12 ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, svētdien ugunsdzēsēji glābēji Zentenes ielā Rīgā atbrīvoja ventilācijas šahtā iesprūdušu putnu, Olaines novada Olaines pagastā no koka nocēla kaķi, bet Kvēles ielā Rīgā glābēji atbrīvoja suni, kurš bija uzdūris ķepu uz stieples. 

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa