Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 3.janvāra plkst. 6.30 līdz 4.janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 46 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu un 25 uz glābšanas darbiem, bet 11 no izsaukumiem bija maldinājumi. 

Plkst. 12.55 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Lāčplēša ielu Liepājā, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka no otrā stāva logiem nāk dūmi un tajā deg gāze no gāzes balona, griesti un sadzīves mantas 1m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku. Plkst. 14.06 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 21.14 VUGD saņēma izsaukumu uz Ērgļu ielu Jūrmalā, kur divpadsmitstāvu mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka devītā stāva dzīvoklī deg elektrības sadales skapis 5m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no piedūmotā dzīvokļa evakuējās divi cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 22.54 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības instalācija, elektrības sadales skapis, vieglā automašīna, siena un durvis, šķūnis un sodrēji ēkas dūmvadā.

Vakar tika saņemts izsaukums uz  Rūpniecības ielu Ventspilī, kur upē iekritis cilvēks. Pirms VUGD ierašanās upē iekritušais cilvēks bija izvilkts krastā. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēkam sniedza pirmo palīdzību un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, kuri konstatēja cilvēka nāvi.  

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Sarmas ielā Jelgavā no ventilācijas lūkas izcēla kaķi, kurš saviem spēkiem nespēja tikt laukā. 

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa