Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 2.janvāra plkst. 6.30 līdz 3.janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 32 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu un 11 uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bija maldinājumi. 

Plkst. 21.31 VUGD saņēma izsaukumu uz Draudzības ielu Ādažos, kur dega vieglā automašīna. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg vieglā automašīna 3m2 platībā. Cenšoties nodzēst ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās, cieta viens cilvēks, kurš vērsās pie Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 22.59 ugunsgrēks tiks likvidēts.

Plkst. 21.38 tika saņemts izsaukums uz Stabu ielu Rīgā, kur no sešstāvu ēkas bija redzami dūmi. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka no ēkas ceturtā stāva nāk dūmi un notiek degšana ar atklātu liesmu. Plkst. 1.44 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts un tajā dega ēkas ceturtais stāvs 75m2 platībā un apdega piektā stāva logi 20m2 platībā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, loga rāmis un palodze, veļas žāvētājs, vieglā automašīna, ēkas ārsiena, starpstāvu pārsegums un sodrēji trīs ēku dūmvados.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa